KÖNYVESBOLTBUDAPEST, LIPTHAY UTCA 12.  SZEGED, KÖLCSEY UTCA 13. 

DEBRECEN, KOSSUTH UTCA 8.

A hosszú élet ízei
A hosszú élet ízei
8 999 Ft
Dan Buettner

A hosszú élet ízei

Adatok
Szerző
Dan Buettner
Kiadó
Open Books
Oldalak száma
303
Műfaj
Gasztronómia
Borító
keménytábla
ISBN
9789635722211
Nyelv
magyar
Kiadás éve
2021
Fordító
Tóth Katalin
Áfa
5%
Dan Buettner

A hosszú élet ízei

8 999 Ft
"A 100 év fölöttiek a világ minden táján esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik."
- Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói

Földünk Kék Zónáiban élnek a világon a leghosszabban az emberek. Ezek a varázslatos helyek Szardínián, a Costa Rica-i Nicoya-félszigeten, egy apró görög szigeten, Ikarián, a kaliforniai Loma Lindában és a japán Okinava-szigeteken találhatók.
Ez a különleges könyv ezekbe a világokba röpíti el olvasóját, hogy olyan ételeket ismerhessünk meg, mint a szardíniai zöldfűszeres-lencsés minestrone, az ikariai hosszú élet raguja vagy a nicoyai babos-rizses gallo pinto. Izgalmas, mégis könnyen elkészíthető ételek tárháza, egyúttal a Kék Zónákba vezető térkép, melynek segítségével megerősíthetjük az immunrendszerünket, meghosszabbíthatjuk az életünket, és nem utolsósorban a mi konyhánkba is beköltözhet a főzés felhőtlen öröme.
A szerző és munkatársai közel két évtizede járják a világot az egészséges öregedés titkait kutatva.

"Hiába jártunk a Föld több mint 100 országában, a Kék Zónákban filmezve egy teljesen új világ tárult fel előttünk. Egy egészségesebb, egyszerűbb és hosszabb élet lehetősége. A hosszú élet titkai után kutatva a Kék Zónákban mi is végigkóstolhattuk 100 éves szereplőink legegészségesebb ételeit, és evés közben láttuk az arcukon, hogy még most is élvezik az ízeket és az életet. Narancsot, citromot és olivát szüreteltünk velük, kecskét és tehenet fejtünk együtt, és volt olyan 100 éves, aki levitt a borospincéjébe. Szardíniától Japánig mindannyian esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik."
Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot alkotói
Szerzőink