Szederkényi Olga

Krimik és krémek - Agatha Christie és Escoffier mester randevúja Gourmandiában

A termék ezekben a Libertine Könyvesboltokban készleten van:
Nem értékelt
Budapest
Szerezhető hűségpontok: i
60
Ingyenes átvétel a könyvesboltokban

Ingyenes átvétel a könyvesboltokban

GLS kiszállítás: 1-3 munkanap

GLS kiszállítás: 1-3 munkanap

Közös könyv ajándékkal

Közös könyv ajándékkal

5.999 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A krimikirálynő kulináris portréja - a szakácskirály legendás receptjei Párizsból és Londonból, Szederkényi Olga exkluzív irodalmi szakácskönyvében.

Mi volt Agatha Christie kedvenc koktélja? Mit reggelizik Miss Marple? És mi baja van Poirot-nak az ötórai teával? Szederkényi Olga rendhagyó irodalmi szakácskönyvében egyszerre van jelen a francia és az angol kulinária művészete, no meg a méregkeverés tudománya. E különleges kötetnek éppoly szerves része a jégből faragott hattyúban feltálalt Peche Melba, mint a romantikus körülmények közt odaégetett sült hering, és persze az arzénes curry. Írni, főzni és gyilkolni: e könyv lapjain e háromszöget járjuk be Agatha Christie életén és regényein, valamint a francia ,,szakácskirály" Auguste Escoffier receptjein keresztül.

,,A Halál a Nílusonból kiderül, hogy gyomorbajos ember nem tud gyilkolni. A Gyöngyöző ciánból megtudjuk, hogy a brit lányokban azért nincs már elég életerő, mert kevés spenótot esznek. A Holttest a könyvtárszobában felütésében Miss Marple egyik ismerőse először megállapítja, hogy a konyhából sült szalonna illata száll, és csak utána közli, hogy egy hulla fekszik a könyvtárszobában."

ISBN 9789634792710
Kiadás éve 2024
Kiadó Helikon Kiadó
Műfaj Gasztronómia
Nyelv magyar
Oldalak száma 173
Szerző Szederkényi Olga
Áfa 5%
Borító cérnafűzött, keménytáblás

ÚJDONSÁGOK

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.